Aterra Bloggen

Upplevelser på land och hav.

Aterra nyhetsbrev julen 2018

Posted by aterrakayak på 20 december 2018

Innehåll
 • Nu åker vi snart till Sydafrika
 • Surfkayak Portugal. Surfa i påsk!
 • Begagnade kajaker och surfskis. Zegul Arrow utförsäljning!
 • Klä dig rätt i vinter, vi har tipsen!
 • KayakPro Compact Pro & CatchForce. Jo visst är det snart vår!
 • Evolve Skateboard nya E-Wheels
 • Nyheter 2018 del 1
 • God Jól från Aterra!
Kajakresor camps och upplevelser!
Surfski Experience South Africa
15-30 januari 2019
Vi stänger butiken större delen av januari. Mellan den 15-30 är vi i Port Elizabeth och Cape Town med en fullsatt resa. Våra deltagare är allt från nyblivna surfskipaddlare till erfarna wavesuckers. Det blir mycket surfski men också en del annat kul bland annat lär vi får träffa herren nedan, blir ett spännande möte igen!
Följ med 2019-20 dec/jan:
Max antal deltagare 7 två veckor. Boka intresseanmälan redan idag info@aterra.se.
Port Elizabeth-St Francis-Cape Town-Fish Hoek.

 Aterra Surf Kayak Experience
15-20 april 2019
21-26 oktober 2019
Visst är du surfsugen!
Följ med och lär dig att surfa med riktiga surfkajaker. Action, härliga möten med människor från hela världen, god mat och spännande miljöer. Surfa och njut av fantastiska Peniche i ett behagligt höstklimat. Blir du för varm, så lovar vi att du kan kyla ner dig i de härliga vågorna. Endast 3 platser kvar i april!
 
Begagnade kajaker!
Vi har en del begagnat kvar som har extra lågt pris innan nyår. Det finns havskajaker från Struer, Dagger och Arrow, surfskis från Carbonology och REVO.
 • Nypris / Ordinarie beg pris / Utförsäljningspris
 • Zegul Arrow Bara AC vit/röd nästan ny 26 390 / 23750 / 21 990 /
 • Zegul Arrow Bara AC beg vit/grå/orange 26 390 / 19 990 / 17 990 /
 • Zegul Arrow Play AC MV 25 990 / 19 500/ 17 490 /
 • Arrow Nuka GT AC beg vit/vit/grön 25 495 / 18 990/ 16 990 /
 • Arrow Nuka GT AC ny röd/röd/vit 25 495 / XX / 20 990
 • Arrow Play MV PE beg gul 14 760 / 12 990 / 11 490 /
 • Arrow Play MV PE beg orange 14 760 / 12 500 / 10 990 /
 • Arrow Play MV PE röd ny 2:a sortering 14 760 / XX / 9 000
 
 
 
Höst och vinter bäst för paddling!
Hur klär du dig i vinter?
Aterra har ett brett sortiment av kläder för paddling hela året runt. Allt ifrån svala lycrakläder till säkra torrdräkter i skarpa färger.

Att klä sig säkert och rätt för de förhållande du är i är viktigt, du skall kunna klara att ligga i vattnet den tid det tar för sjöräddning eller annan hjälp att vara på plats och rädda dig. Det varierar såklar beroende på var man är men 30-120 minuter är en bra regel att följa.
När det är under runt 10 grader i vattnet bör du dra på torrdräkten. Till det ett par handskar för att skydda händerna om du kapsejsar. Händerna blir snabbt nedkylda och du tappar funktionen snabbt.
Torrdräkt! Är det inte för varmt? Jag svettas mycket! För att få en komfortabel paddling i din torrdräkt är det allra viktigaste att du har rätt kläder närmast kroppen. Kör alltid med minst två lager då det hjälper dig att bibehålla en torr känsla även när du kör hårt.  

Rekommenderat närmast kroppen är en tröja i polyester som Palm Arun el. liknande över den bär du en tröja med kanaler som är avsedd för att transportera bort svett, tex. Palm Tsangpo. När det är riktigt kallt -0- -10 kan det vara bra med ytterligare ett plagg närmast eller mellan ovan tröjor tex. en tunn polyestertröja. Ulltröjor kan såklart ersätta polyestertröjorna. Nättröjor är inte så bra då svetten inte har någonstans att ta vägen. Inte ens den bästa torrdräkten typ Kokatat Gore-Tex kan transportera ut all din svett när du kör hårt. Men använder du råden ovan så kommer du att uppleva att du trots att du svettats mycket får en torr upplevelse. Den svett som inte tar sig ut genom dräkterns membran kommer att ligga utanpå det yttre plagget. Behöver du fler råd om hur du skall klä dig för vår-höst och vinterpaddlingen kontakta oss på info@aterra.se

För surfskipaddlaren:

Välj en torrdräkt som är anpassad för paddling i alla förhållande. Dessutom bör du välja en dräkt i signalfärg. Förstärkning av Cordura i baken ger dig torr paddling. Kokatat Hydrus Super Nova och Supernova har höga fuktutsläpp.
Snart vår!
Dags att böja ladda inför säsongen 2019!
KayakPro Catch Force
Dont be left at the start! CatchForce ger dig mer styrka i den så viktiga ”catch”fasen. CatchForce finns i två versioner, kajak och C-kanot. CatchForce kostar 19 498 sek. Klubbar kontakta oss för klubbpris. info@aterra.se
CatchForce provides the athlete with a flat and level work platform; the travel, tension cords and railed incline providing resistance – reproducing the mechanics and effect of pulling the paddler [boat] past the water – using the immersed blade as the “anchor-point.”… Läs mer, beställ och få träningstips här!
KayakPro Compact
Frusen? Trött på att släpa på prylar i kyla och blåst, paddla inomhus!
Compact är enkel att ta fram och ställa undan efter passet. Det gör det lättare för dig som tränar i vardagsrummet eller garaget. Och för klubbarna som ofta använder lokalerna mer än till träning. Det tar bara två minuter att få KayakPro Compact ready to paddle.  Justerbar maskinlängd, inbyggt hjul ger tystare gång, enkelt justerbart fotstöd, Nelo säte som går att vinkla och höjdjustera, justerbar skaftlängd, KP Compact levereras komplett med dator. 26 895:-
Ingen snö?
Carva hela året!
Onewheel+ XR
Onewheel+ XR en ny modell från Future Motion. Längre körsträcka och mer vridmoment. Med XR kan du köra hela 19-28 km på en laddning. Tuffare än en elcykel och du slipper se ut som en skattetjuv!
Både OW+ och OW+ XR finns nu i lager!
Kör till jobbet, skippa bussen, att åka buss är ju dödstråkigt! Glid en sväng på stan, kör på stigar och backar i terräng eller ta en sväng i snön.
Intuitiv kontroll, du styr med kroppen. Körsträcka 28 km(imponerande). Toppfart +30 km/h. Pris OW+ 16 290 sek OW XR 20 990sek (just nu inklusive skärm!)
Beställ här https://webshop.aterra.se/onewheel-e-longboard/
Mer info: http://onewheelsweden.se
VARNING! Kör försi… äsch, tänk på att Onewheel-åka är extremt beroendeframkallande!
 
Nyheter 2019 del 1
More E-Wheels… 
 
Evolve Skateboards
Muskler! Vill du ha fyra hjul och ännu högre fart så väljer du Evolve Skateboards. Vi har kört en massa med vår Evolve GTX AT i höst. Även här finns det kraft att ta dig upp för branta backar på både grus och asfalt. Fyra lägen på kontrollen gör att du kan starta försiktigt och lär dig snabbt. I GT läget är det här en grym maskin som drar ifrån bilarna vid stoppljusena. Vem vill sitta på en cykel när man kan få sköna adrenalinkickar varje morgon till jobbet!
Toppfart 48 km/h, körsträcka per laddning ca 30 km för en 85 kilos person.
 • Evolve GT Bamboo Street
 • Evolve GTX Bamboo AT
 • Evolve GTX Carbon AT
 • Evolve GTX Carbon
 
 
Rebel Kayaks
Vår första nyhet inför 2019 är Rebel Kayaks. Johan Wirsén som jag känner sedan kajaktidernas begynnelse är designern bakom de fina Rebel-kajakerna. Vår line up blir Big Dog, Husky och Greenland. Vi har under några år sneglat på Rebel och kände att nu var det dags att utöka sortimentet. 2019 blir ett spännande år, och vi kommer med flera kajaknyheter, men de får vänta ett tag till…
 • Rebel Husky 520 x 53 cm, 24 990 sek
 • Rebel Big Dog 540 x 57 cm, 24 990 sek
 • Greenland T 545 x 54 cm, 24 490 sek

Du hittar mer info om Rebel Kayaks här: https://webshop.aterra.se/kaj…/havskajaker/glasfiber-carbon/

God Jól önskar Aterra
Peniche oktober… utan att ha en aning om det så fick jag äntligen till en liten airie. Precis innan jag kom upp på vågtoppen kände jag, nu!… händer det något bra. Dock fick jag bara känslan av att jag landade framför vågen och inte att jag ”luftat” kajaken. Den dagen var speciell… På bilden ser ni Tor vår och asarnas gud, han var inte bara åskguden utan också frihetens och det enkla folkets gud. Tor är guden som bringar ordning ur kaos…
Vi önskar er ett riktigt gott jólblot.
Det fornnordiska ordet för jul var ”jól”, som vissa språkforskare översätter till ”återfödelse” eller ”vändning”. Hög­tiden inföll vid midvinter då man kommit halvvägs igenom den kalla årstiden och dagarna började bli längre. Vid jul firade man in det nya året. Och det gjorde de orden­tligt; enligt de isländska sagorna pågick festen under tre nätter i sträck. Vikingarna bjöd in så många som möjligt för att äta och dricka till gudarnas ära. Det var inte många värdar som hade tillräckligt stora matförråd för att kunna bjuda en massa gäster i flera dagar, och därför var julfirandet oftast ett knytkalas där alla bidrog med någonting. Grannar och släktingar kom med kött, öl, mjöd och några enstaka slaktdjur till festen. Även förbiresande främlingar var välkomna kring långbordet, trots att de sällan hade något att bjuda de övriga gästerna på.
 
Öppettider:

Julöppettider: 21 dec 13-17. 22 dec 10-13. 26-27 dec 13-18. 28 dec 13-17.
29 dec stängt pga paddling.

Tis-Ons 11-18, Tors 11-19, Lör 10-13
Andra tider ring! 0702 598 260
vänliga hälsningar / kind regards / venlig hilsen
Leif Davidsson, Aterra
Kajpromenaden 12, 252 67 Helsingborg Sweden
+46 702 598 260, info@aterra.se, www.aterra.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: