Aterra Bloggen

Upplevelser på land och hav.

Havskajak i Costa Brava Catalonia Spain

Posted by aterrakayak på 28 april 2016

Det blev som vi hoppats en fantastisk kurs där nere i Costa Brava med Marc Martin. Fem deltagare plus mig fanns på plats. Det blev fem dagar med massor av paddelupplevelser i både lugna och vildare vatten. Här kan man välja vill man inte köra i det svåra så stannar man utanför helt enkelt. Detta passade oss bra då vi hade en viss spridning på gruppen. Trots det blev de duktigare inte sinkade utan vi kunde helt enkelt leka mer. XX2O3678

Naturen här nere är hänförande, vi var på fyra olika platser och paddlade och tre av dem är helt olika varandra. Fantastiskt. Längst norrut var vi nära franska gränsen och se ut över på de snötäckta bergen. Mycket teknik mixat med vanlig turpaddling är konceptet och du kan göra det hur utmanande eller lätt(nåja helt lätt skall det inte vara) du vill.

DSCN8955

En dag hade vi regn och hela gänget var slutkörda och då passade vi på att öva räddningar inne i Palamos Marina. Det fick bli en behövlig halvdag i kajaken på eftermiddagen gav vi oss upp till Pals en mysig liten medeltidsstad.

XX2O3597.jpg

Kvällarna här är fantastiska eller rättare sagt maten är fantastiskt spännande både på enkla hak och lite finare krogar.Det blev ganska mycket Pinxtos, vilket fantastiskt sätt att dela en måltid på med nya och gamla vänner. Med dryck och olika rätter ligger priserna på 15-25 euro. Svårt att hålla sig ifrån att köra all in, men snålar man in lite kan det räcka med 10-15 euro för en kväll. Jodå trots att jag varit här innan hittade jag minst en ny favviskrog. Finns mycket mer att prova i denna lilla stad Palamos. Vår avslutningskväll fick vi njuta av champagne och en vacker solnedgång på min stora balkong högst uppe på hotell Trias.

XX2O3606

I höst kör vi två kajakresor här nere mer kan du läsa här: http://aterra.se/havskajak-costabrava.html

Datum 17-22 oktober Salt & Seastar + , 24-29 oktober BCU 3 & Rockstar.

Tack till alla härliga deltagare som verkligen bjöd på sig Maria, Sussie, Dagny,Angelica och Martin. And offcourse thanks Marc for an amazing experience!

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 

Lämna en kommentar