Aterra Bloggen

Upplevelser på land och hav.

Surfski Camp Gran Canaria

Posted by aterrakayak på 06 mars 2016

Så då var jag tillbaka igen i ett riktigt grått Sverige… trött, glad och lite sliten efter 8 dagars hård paddling i vågorna runt Gran Canaria. Full fart direkt blev det direkt igår i butiken, alltid kul att säsongen börjar tidigt även om man känner sig helmosig i hjärnan. Tar några dagar att hämta sig från det höga tempot som kurserna utomlands innebär för mig som delarrangör, tidiga mornar och sena kvällar oftast. Vi försöker ge så mycket vi kan till våra deltagare.

Magdalen

Vi hade två omgångar där nere och för första gången testade vi att erbjuda upplevelse för hela familjen. Det blev succé och bättre än jag själv hade väntat mig. Magdalen (tuff tjej) som är 11 år hängde inte bara med Esteban i en SS2 Zest på downwind utan hon körde även en dw en singel Cruze. Häftigt, dessutom har vi infört en playday på Playa las Canteras där det är strandnära surf med mjuka fina vågor.

I år testade vi även nya sträckor nere i södra GC, när det är för tufft i norr söker vi oss söderut. Och tufft var det, några av ”localsen”som körde fick något av de tuffaste resorna de upplevt. Inget man kan se från land då man sitter i surfskibussen och tittar ut över havet. Några dagar senare när vädret var lugnare körde vi sträckan och det var fortfarande 3-4 meters swell! Sträckorna söderut är kul och ger lite mer turistkänsla än hardcore paddling. Det blir en skön mix av turism, solbadande människor, spännande natur och äventyr. Några av oss fick också en skön båttur tillbaka från en dw där vi lastade skisen på båten.

 

XX2O2698

På Gran Canaria kan vi ta hand om alla allt från tuffa elitpaddlare till rena nybörjare. Vi kan alltid hitta svåra tekniskt utmanande sträckor för duktiga surfskipaddlare samtidigt kan vi erbjuda enklare förhållande för rena nybörjare.

DSCN8848

Nästa resa ner till Las Palmas och Gran Canaria blir nov/dec. Vi kommer fortsätta att satsa på en familjevecka och en vecka med lite tuffare paddling. Nytt är att vi nu kommer att köra upplevelsen som ett 6-dagars event då vi kommer att lägga in en vilodag tredje eller fjärde dagen. På så vis kommer deltagarna att kunna satsa lite hårdare den tid de är ute på havet och samtidigt få en dag att upptäcka den fantastiska ön Gran Canaria.

Tack till alla deltagare och till våra fantastiska instruktörer med Esteban i spetsen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: