Aterra Bloggen

Upplevelser på land och hav.

Paddle Expo 2015

Posted by aterrakayak på 20 september 2015

Full fart efter Järnavikfestivalen. Några dagar i butiken sen iväg till Nurnberg. Lite tjatigt att vara här varje år nyheterna står inte som spön i backen precis. Men i år hade jag några spännande eller kanske till och med viktiga möten och det är enklare att träffa alla på en gång, mindre resande.

Som vanligt visade Palm upp en massa nyheter, de är fantastiska att jobba med. Torrdräkterna kommer i nya modeller, nya tyger och några nya namn, Stikine och Cascade behåller namnen medans de andra är helt nya. Kapellen har också fått en ny design och de har gjort några av paddlarna delbara med en fin enkel lösning med 15 graders vinkeländring i steg. Ett nytt underplagg som känns superbra! Plagget är gjort för att användas under torrkläder, det finns bra underplagg från både NRS och Palm och när du skall köpa är det ju trevligare att handla i en kajakbutik än på Stadium… visst!? 🙂

DSCN8415

Jag fick även en rejäl genomgång på den nya Dagger Nomad, det skall bli kul att få se den i forsarna i vår. Mycket spännande att få lära sig mer ingående om hur en forskajak fungerar.

Paddelnytt: Ophion har gjort en superläcker och superlätt delning till sina paddlar och släpper två nya havskajakpaddlar och en ny forspaddel. Tahe har köpt Robson och har flyttat maskiner och allt till Estland. Werner har ett nytt kul tryck på sina glaspaddlar. Religion kommer med någon liten nyhet men vi håller på det ett tag.

Tahe Zegul Arrow. Intet nytt direkt mer än att de kommer att släppa en Zegul Gold collection. Kanske inget som triggar den svenske paddlaren, men vi kan kankse få Petter och andra blingblingrappare att börja paddla i och med detta.

Fler nyheter:

  • Inte så mycket nytt mer än att det poppar upp lite öststatstillverkare med för skandinavien ganska osäljbara spretande flottor.
  • Pyrhana/Think visade upp en plast”surfski” som egentligen mer var en ski med havskajakskrov. Andra skis på plats var Stellar.
  • På skämt har vi surfskipaddlare pratat om en airsurfski typ iSUP. Nu finns det en kajak på temat. Tycker det är en superbra lösning istället för de vanliga klumpiga uppblåsbara kajakerna som blir runt 80 cm breda.
  • Valley har släppt en ny kajak som jag tyvärr glömt namnet på.
  • Thules Hull a Port finns nu i europa, den kostar en del men tror det kan vara ett bra komplement till våra andra Thule kajakhållare.
  • Palm lanserar en säkerhetsväst till SUP som blåses upp med patron. Kanke en bra lösning även för surfskipaddlaren. Det blir hårdtest i vinter.
  • Kokatat kommer in i Aterras sortiment 2016 och kan beställas redan nu.

Kul att träffa en glad Oscar som numera finns på Nelo. Alltid lika intressant att träffa andra branschfolk och kolleger från olika delar av världen. Varje år man åker härifrån så bestämmer man att ta en paus nästa år… menmen…vi får se hur det blir 2016…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: