Aterra Bloggen

Upplevelser på land och hav.

Lillejulafton!

Posted by aterrakayak på 23 december 2013

Imorgon är det julafton, för mig har aldrig julen börjat innan lillejulaftonskvällen. Då lagas det mat och julgodis. I år har det varit annorlunda då jag redan 1:e advent började julpyssla i butiken. Har aldrig varit en stor fan av julstressandet men däremot är maten viktig för mig. Det skall vara ett riktigt julbord där nästan alla hel och halvfabrikat är bannlysta (ja inte Möllers prinskorv förstås). När jag var yngre slaktade och styckade vi(föräldrarna) även grisen och körde de rimmade skinkorna till den lokale ”rögaren”, gjorde korv, sylta, leverpastej och så klart rullade senapen. Vilken njutning det var! Vilket kött det blev av välskötta grisar som blev kliade i nacken strax innan de fick ända sitt liv. Nu köper jag färdigrimmad skinka och såklart skall den vara lättrökt och grisen skal vara uppfödd i Sverige, den kokas försiktigt med kryddpeppar lagerblad och griljeras med go senap och kryddnejlika. Det jag saknar mest nu är den ”rögade” ålen, man kan bara hoppas ålen hämtar sig, kanske gör den det snabbt då de flesta idag inte fattar vilken delikatess de missar. Gudomligt!

Till jul önskar jag mig inte mycket mer än go mat, lite lugn och ro, en stängd butik och minimalt med jobb i två dagar. Vill snabbt bli av med min förkylning så jag kan komma ut på havet en sväng. Det var ett tag sedan, december har varit en hektisk månad!

Vi öppnar den 27:e igen kl 11:00. Välkomna in i värmen och snacka 2014!

Julkort 2013 copyFoto Christina Foley.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: