Aterra Bloggen

Upplevelser på land och hav.

Sydafrika december

Posted by aterrakayak på 23 oktober 2012

Några av oss funderar på att åka till Sydafrika i vinter:

 Denna resa är en inte en fullt planerad resa utan vi tar delar av trippen som den kommer. Andra delar är mer planerade som tävlingar kurser och andra kajakupplevelser. Detta är en rekogniseringsresa så att alla är införstådda med det. Du behöver heller inte hoppa på alla kajakupplevelserna då vissa kräver erfarenhet som inte alla har.  

 Följande finns att uppleva i kajakväg:
 • Surfski
 • Forspaddling
 • Surfkajak
 • Havskajak
Surfski: Jag har många kontakter längs hela kusten så det finns tillfälle att paddla/träna med ”localsen”, Aterra arrangerar även avancerade eller nybörjarkurser i surfski och surfkajak. Två tävlingar finns att köra för den som vill tävla med världens bästa surfskipaddlare:
 • 2/12 Port Elisabeth Island Tribe Light House
 • 16/12 World Series Fish Hoek (finalen i världsserien)
Forspaddling: Witte River ligger precis utanför Cape Town graderad 2-5. Det är creeking som gäller här och det krävs en del för att köra den. Men frågan om det finns vatten i december, eventuellt är den farbar. Annars finns det flerdgarsturer till Orange River lite längre åt nordväst. För att köra Witte behövs lokal guide då det finns en del sifoner.
 
Surfkajak: Fluid Element bör vi kunna hyra för lek i vågor, vissa surfspots är grymt höga men det finns alltid spots med mindre höjd. Ev. kan vi hitta ”riktiga” surfkajaker med om vi har tur.
 
Havskajak: Havskajakturer både i flodmynningar och på havet. Lugna vatten.
 
Preliminär itenary:
 • 30/11 alt 1/12 Flyg Sverige/Danmark Port Elisabeth
 • Tävling 2/12 Port Elisabeth.
 • Port Elisabeth Surfskipaddling, kurser, besök Carbonology. Ca 4 dagar +- 1 dag. Annat att göra/besöka kåkstäder, surf, kajaksurf, windsurf, safari, snorkla, vrakdykning.
 • Port Elisabeth-Cape Town med hyrbil eller buss. The Garden Route kallas denna sträcka och vi gör ett stopp i Knysna.
 • Knysna ca 3 dagar +-1 dag. Surfskipaddling blandat med lite turism. Mysig stad som ligger runt en lagun spännande platser är Knysna heads och Knysnaskogen som är Afrikas äldsta ursprungsskog.
 • Vi tar oss vidare västerut på Garden Route och kan välja bland flera spännande nationalparker, byar och andra upplevelser.
 • Cape Town ca 8 dagar, här kör vi på med olika upplevelser och vi tar oss även upp till vindistrikten som bara ligger någon timme från CT. Paddelfokus kan ligga på surfski, fors, surfkajak och förmodligen även lugn havskajakpaddling.
 • Det är 80 mil mellan PE och CT.
Detta är ett löst sammansatt förslag och kom gärna med idéer, ni bör komma tillbaka med ert intresse för resan efter det kommer jag att kunna ge er en tydligare resplan. Maila intresse till info@aterra.se
 
Flyg Kastrup- Port Elisabeth- Cape Town- Kastrup ca 8 400 sek.
 
Häng med!

Ett svar till “Sydafrika december”

 1. Anders O O said

  Det låter supertrevligt men jag får inte plats i kalendern med detta i vinter. Kan rekomendera campingstugorna vid ån i wilderness, ett lagom stop mellan PE och CT. Njut av resan:))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: