Aterra Bloggen

Upplevelser på land och hav.

Tjäröfestivalen 2012

Posted by aterrakayak på 03 september 2012

Festivalen började med ett stilla regn som varade ända fram tills vi plockat upp allt och gjort montern klar, när deltagarna började droppa in kom också finvädret som höll i sig hela helgen. Aterra hade i år en ”tältbutik” och jag hade en del prylar med men hade inte alls räknat med anstormningen i den lilla butiken. Så vi blev lite överrumplade av tillströmmningen under helgen, dåligt förberedd i år men det löste sig med servicen ändå. Stort tack till fantastiska Karolina Silfverberg för hjälpen! Teamridern Andreas Alvehus som är en lika duktig säljare som paddlare var även med och hjälpte samt Henrik Malmrup räddade oss när pressen var för stor, Henrik slet också med att paddla alla testkajakerna till och från stranden. Tack till er alla och såklart Lina Westerlund (numera Silva) som hjälpte till att packa undan allt efter träffen.  

Outside/Paddling gänget som verkligen är proffs på detta med att arrangera Tjäröfestivaler lyckades i år igen att överträffa sina tidigare event tycker jag. Det är också jäkligt duktiga på att sprida positiva vibbar. Spännande superduktiga instruktörer blandat med nybörjare som hungrigt ville ha kunskap i allt från havskajakpaddling till surfski och forslek . I år hade man öppnat upp för barn och jag tror det var ett superlyckat inslag, härligt att se de överlyckliga skrattande kidsen ha skitkul i allt från forskajaker till SUP:ar. Själv han jag inte med så mycket som vanligt men var med på Oscar Chalupsky:s teknikclinic, och ja det gjorde att jag fick till paddlingstekniken riktigt bra under surfskipasset under lördagseftermiddagen. Det är lite lustigt att de här surfskiproffsen inte vill lära ut vågteknik någon bad Oscar berätta men där var det locket på. Samma är det med Mockes ABC dvd som knappt nämner vågor överhuvudtaget. Mycket underligt i en sport som går ut på att vara effektiv i vågor. *Läs mer nedan om Aterras nya projekt inför 2012. Oscar är mycket bra som instruktör både pedagogisk och rolig att lyssna på, dock är han inte så kul att lyssna på på kvällarna, det blir lite väl pinsamt när han dissar all annan typ av paddling, hmm ja allt utom Arrow som han tyckte var en bra kajak. Kanske för att jag som surfskipaddlare bör veta vad som är ”riktiga moderna kajaker” som han uttrycker det. Tyvärr faller han i istället för att bli beundrad… precis som alla andra kajaktalibaner som hävdar att de vet allt och att alla andra är puckon.

Obetaltbar var starten på Jon Turks föredrag som var så jävla härligt flummigt. Halva tältet var nog lite chockat av början och mer än en tittade lite lätt chockade och frågande omkring sig. The Doors hade passat bra som bakgrundsmusik. Wow säger jag bara vilken härlig kille Jon var och han hade med sig sin likaledes glada fru.  

Arrow var  det vanligaste kajakmärket på Tjärö denna helgen, visst hade vi med oss ett gäng kajaker själva både Arrow själv som hade en tre-fyra testbåtar, jag hade tre och Nynäs kajak hade två med sig. Så de flesta Arrowbåtarna var privata båtar helt klart. Nicolai (mr Arrow själv) körde clinics hela helgen och många kom till mig och berömde kurserna för att de var fyllda av glädje och nytta. Nicolai är en toppklasspaddlare som kan mäta sig med vem som helst enligt mig. Både jag och Pelle på Nynäs kände oss stolta av vårt arbete för att vi lyckats att få märket till att bli så välkänt på så kort tid. Även om det också är själva kajakernas förtjänst såklart.

Söndagen gick mest ut på att skicka ut hungriga Arrow, Carbonology och Genius surfski provapåare. Men jag han ut en sväng med Ola och Karolina i meterhöga vågor som bildats i den sydliga vinden, det var riktigt bra vågor och jäkligt skönt att blåsa ur allt var kroppen hade att ge även om det var en kort session tillsammans med Ola och Karolina.

Tack till alla medhjälpare, arrangörer, kunder, deltagare och inte minst tack för alla härliga face to face möten med spännande diskussioner under kvällarna med ett glas rött i handen.

*Wave Camps är ett nytt projekt som är supportat av bl.a Aterra. Vi kommer under 2013 erbjuda spännande kurser i vågpadling. Surfski, surfkajak och havskajakkurser. Det kommer att bli både kurser, tävlingar och camps, vi kommer att verka i Sverige, Danmark, Portugal och i planerna finns också en sydafrikacamp under senåret.

Foto: Leif Davidsson, Andreas Alvehus och andra som lånade min kamera.

Detta bildspel kräver JavaScript.

3 svar till “Tjäröfestivalen 2012”

  1. […] via Aterra Bloggen […]

  2. […] Aterrabloggen – Leif bloggar […]

  3. […] Kajaksällskap Karlas blogg KFÖ Långfärd Peter Svensson Ola Halléus Lars Kristian Leif Davidsson Gillade du detta? Dela med dig:Tweet Med etikett: Gordon Brown, Jon Turk, kajak, Oscar Chalupsky, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: