Aterra Bloggen

Upplevelser på land och hav.

Soca kurs med tuffa elever

Posted by aterrakayak på 27 juni 2011

I år var det inga nybörjare anmälda till kursen i Soca, det var lite spännande att se om konceptet skulle hålla för de som var mer erfarna. Men när jag fick veta att vi i år igen fick Fabian Bonanno som tränare kändes det som en given succé. Eleverna hade olika grad av erfarenhet och några får väl anses vara duktiga redan innan de gick kursen. Fabian som bla är Adiddas Sickline paddlare är otroligt duktig både i forsen och som pedagog, och han har full koll trots att det skilde en del mellan eleverna. I kursen ingick massor av teknikträning och ser jag till mig själv så kunde jag i slutet på veckan göra saker i forsen som jag varken skulle skänka en tanke eller våga innan. Alla tog vi rejäla kliv uppåt på paddlingstekniktrappan. Vi körde också hårt med räddningskunskap och Fabian drillade oss i knopar och linor så det ibland trasslade till sig i huvet för oss.

Kursdag ett körde vi ett intropass på eftermiddagen så Fabian kunde lära känna vår kapacitet. Grad 1-3. Dag två började med teknik och avslutades med ett tuffare pass på Trnovo1 sträckan, grad 3-4. Vi använde oss av samma sträcker de andra dagarna, dels för att öka självförtroendet och lite också att nöta in teknik. Viktigt var också att lära känna vattnet och det görs bäst om man känner sig ”hemma”. De tre sista passen blev vi även hårt drillade i räddningsteknik. Som avslutning på kursen fick två av killarna följa med Fabian på ”slalomsträckan” vilket är en svår grad 4 sträcka som ligger nära en farligare sträcka, det gäller att rollen och kunnandet sitter i det läget. Ganska stolta och lyckliga killar var det som klev iland efter att ha paddlat TrnovoII. Normalt brukar vi köra kurs på fm och jag guidar de som orkar på em, men med detta gänget var det fullt drag hela veckan så vi körde två pass dagligen. Högt tempo,  på em kunde vi spela ut all vår nya kunskap på lite mindre allvar och med ökat självförtroende. Riktigt kul paddlingar fick vi.

Som avslutning på lördagen kom vi överrens om att paddla Soca gorgen, en fantastisk upplevelse för oss som gjorde det. Min vana trogen så tog jag en simtur en bit in i gorgen och fick en vacker simtur istället, de andra tre gled igenom galant. 

Med i år var: Anna och Jakob, Andreas, Fredrik och Peter. Två livliga och kul tjejer som var med men inte gick kurs men provade på allt från fyrhjuling till canyoning  var Karolin och Lisa. Ett stort tack till er alla!

I Soca erbjuder vi fyra olika kurstyper: Klass 1, nybörjare. Klass 2, du har paddlat lite fors eller kanske har vågvana i havskajak. Klass 3, du har paddlat mycket fors i olika vatten. Klass 4, du är redan erfaren forspaddlare men vill ha ut mer av din paddling.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: