Aterra Bloggen

Upplevelser på land och hav.

En söndag på öresund…

Posted by aterrakayak på 17 maj 2011

Vaknar alldeles för tidigt, det är ljust och solen skiner in genom persiennerna. Trött, trött, trött är jag, klockan är ställd på tio för jag hade för en gångs skull tänkt sova ut, ”kvart i sju, shit” tänker jag och försöker somna om. Kom hem klockan ett efter en surfkurs i Nynäshamn. Idag ville jag ta ett långpass i Vaulten, känns som att Wave Challenge närmar sig och jag har inte haft tid att ta ett långpass. Men idag skall jag plåga mig var tanken, efter att ha gjort några dåliga försök att somna om så ger jag upp tanken på att bli utvilad. Går ut på balkongen för att kolla in sundet, ser inte bra ut, nästan vindstilla. Funderar på att ta Pro70 istället, men jag beslutar att vänta till eftermiddagen med paddlingen, det börjar nästan alltid att blåsa upp vid tvåtiden.

Kommer inte iväg förrän halvtre och det är vindar på 7-8 m/s, passar mig perfekt en hård upwind kommer att ge mig uppvärmning, målet är Viken som ligger10 km norrut. Ger mig ut några hundra meter och börjar paddla norrut, kan inte låta bli att surfa in då och då. Skönt att få släppa iväg allt och ge järnet. Vinden ligger rakt i sidan på mig i början men vrider under tiden till mer nordlig, möter hela tiden fantastiska vågor och ler inom mig när jag tänker på att få surfa dem på vägen hem. Grymma vågor precis norr om Hittarp, det här blir bra. Vinden ökar och jag börjar närma mig Domsten, rakt framför mig är det svart av tunga moln, det börjar bli tungt så jag beslutar att Domsten är långt nog. Har ont i vänster ljumske så jag borde paddla in och sträcka på mig lite, men jag tar en paus ute i båten istället, dricker tittar på havet och precis framför mig är dyningarna så lockande lekfulla, slut på pausen nu drar vi iväg, jag min Religion Gna och CS Vault.

Paddlar lite utåt vänder och drar iväg på hemvägens första långa surf. Nu är det ”bara” en kul och tuff paddling hem. Paddlar ut igen för att hitta svall som har bättre vinkel och inte går rakt mot land. Stannar till där ute…  Ett nästan svart moln har lagt sig över mig och det är så nära så jag nästan kan ta på det, ”är vågorna så höga…” fantiserar om att ställa mig upp och röra vid molnet med handflatan, känna på den fluffiga ytan, magiskt och samtidigt lite skrämmande. Känner mig som kungen i Asterix, Majestix som var rädd för att himlen skulle falla ner på honom. Känner mig ensam i detta röriga hav, ryser till, ”fan kom igen nu” tittar på molnet en sista gång tar upp vattenflaskan mellan mina ben och sippar i mig lite vatten slänger flaskan framför pedalerna. Finns inte tid att dricka mer, för nu jävlar skall det åkas downwind. Drar iväg på första surfsessionen, kämpar för att komma rätt mellan vågorna, vill inte ha uppförbacke, kastar mig in mellan vågorna, paddelns frekvens är hög, pulsen pumpar och mitt ansikte är ett enda stort flin. Möter nya mörka moln och ett hårt regn börjar piska havsytan, vinden ökar och nu är det idealiskt då regnet lugnar vattenytan och gör vågorna renare.

Nu kommer de vågorna jag längtat efter, drar iväg på långa grymma surfar, det känns som det sitter en F1 motor i aktern. Jag bara matar på med paddeln och surfar som en galning. Drar iväg på min längsta surfskisurf någonsin, det känns som att jag aldrig kommer att tappa vågen allt är så magiskt bra och jag skrattar högt av lycka. Åker mellan vågorna och plockar våg efter våg. Jag lever! Nio kilometer upplevelse ligger bakom mig när jag kommit fram till stranden igen. Nio kilometer av lycka…

Ett svar till “En söndag på öresund…”

  1. Pelle said

    WOW!!! vilken beskrivning…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: