Aterra Bloggen

Upplevelser på land och hav.

Kanu Messe 2010

Posted by aterrakayak på 08 oktober 2010

Ouch vad ett år går fort, Kanu Messe igen. I år större än någonsin, nu även med en tilläggsmässa som heter SUP Expo. Surfbranschen jobbar stenhårt för att sälja in konceptet med SUP (Stand Up Paddle board). Alla är negativa i princip utom säljarna. Det hela började som stå upp brädor att surfa med och det kan jag förstå är skitkul. Men att stå på en extremt långsam bräda och paddla, njae jag vet inte. Det är superbra träning men det räcker inte. I USA är detta så jäkla stort men de har redan en surfkultur och kändisar och andra vill också vara surfbums. Även om det bara är på en SUP. I nästa andetag måste jag såklart berätta att Watertech släpper en SUP, men såklart är det en high performance bräda för surf  och inte för rekreation. Shaper är Bruno Melo som också formar deras waveskis. För första gången visades surfkajaker på mässan Watertech var där och visade sina läckra skapelser, de hade också en av de snyggaste montrarna.

Nyheter var där en del, Skim, Arrow, Tiderace, Point, Tahe, RTM (Ysak kommer med skädda) visade nyheter och säkert har jag missat några, plus några nya okända märken. Stellar Surfskis (jodå de kommer nu till Sverige), Point och Epic visade också surfskis.  Det är kul att mässan blir mer och mer betydelsefull. Sandiline, kommer äntligen med sin touringjacka. Nytt är även en kitesurfdräkt. Duem kör stenhårt och de här kul killarna har såå många coola ideer. Stilen är lite mer anpassad nu för våra nordiska smaker. Nookie kommer med en hel del nytt, bla en ny väst och två nya läckra kapell, det ena är för surfkajaker (eller för dig som surfar med din havskajak). Hos Ophion fick jag se och känna på de nya skaften, dessutom diskuterade vi fram att istället för en smalbladig paddel kommer en mindre version av den bredbladiga riktad till tjejer eller för de som vill ha en mjukare paddel. Några andra paddelföretag har börjat följa efter Ophion och gjort liknande blad. Och du som testat en Ophion förstår nog varför. Ainsworth kommer med en ny delning och en ny lågpris paddel i ABS. NIL Style visade sin nya hjälmdesign, coola! ZET kayaks han inte få fram sin nya mindre creeker men den är på gång. Och jag pratade med en del forspaddlare där nere och Raptorn är en killer kajak. Hans Denk som är en av de största forskajakförsäljarna nere i europa hyllade Raptorn som den bästa creekern på marknaden just nu. Jag sprang även på legendaren Pietro Linda som har sålt ZET Raptor sedan starten och han har samma uppfattning.

Trender var inte så tydliga i år, men inom havskajak är det flera märken som släpper havskajaker typ Maelström (kanske får vi snart se en nyhet där med ;-)) gjorda för lek och tuffa förhållande. Fler nyheter finns såklart på gång men vissa nyheter är känsliga innan allt är klart så det får jag återkomma om. 

Sladder fick man som vanligt men eftersom jag inte får något betalt från Allers så skriver jag inget om det… jo förresten har ni hört att… nej det får ni ändå höra förr eller senare av någon annan ;-)…

Detta bildspel kräver JavaScript.

3 svar till “Kanu Messe 2010”

 1. eriksjos said

  Men det intressantaste är ju hur mycket som var orange?

  Och lite skvaller kan vi väl få? Snälla!

 2. Soren said

  Hey,

  Nyheter fra Tiderace? Fortæl 😀

 3. aterrakayak said

  Skim var ju jäkligt orange måste jag säga… men ni har ju redan en grön! Hmmm det känns som att orange inte var så poppis i år. Blir det lila som kommer nu! Sören, Kajakgarden får fortelle dig om Tideracenyheter kan ju inte göra reklam för ett märka jag inte säljer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: