Aterra Bloggen

Upplevelser på land och hav.

Honcho premiär.

Posted by aterrakayak på 19 december 2009

Igår ringde plötsligt shipping agenten och sa att de hade en bil ner från Göteborg med min Honcho kontainer. Och att öppna en 40 fots kontainer full med kajaker är andäktigt, en speciell känsla att ta fram vinkelslipen och bryta plomberingen med lite lätt våld. I går kväll hann jag packa upp två Honcho och en Red7 i lime och orange, Aterras färger… läckert. De kajaker jag sett har varit över förväntan, i klass med de finaste kajaktillverkarna.  Det är ju två helt olika typer av fabriker Honcho gör väldigt många kajaker och Red7 är en liten fabrik med endast en kajak i sortimentet än så länge.

I eftermiddags fick jag min första tur i en Honcho, jag valde Guru. Ville ha en hyfsat stabil båt att börja i, det är bara andra gången jag sitter i en surfski. På mig hade jag en varm och go Sandiline Extreme torrdräkt så jag var väl inte särskilt rädd för att drutta i. Och ett felskär med Orka paddeln gjorde såklart att jag vurpade, dock är det ingen större dramatik att vurpa med en ski. Det är det iofs inte med en vanlig kajak heller… ja om man nu kan rolla. Det var även premiär för mig att använda torrdräkt… hmmm varför har jag inte haft det tidigare tänkte jag när jag låg i det 3-4 gradiga ”kvalmiga” superklara vattnet ;-).  okej upp igen och det blev faktiskt den enda vurpan dock blev det en hel del felskär. Tar lite tid att vänja sig dessutom är jag just nu otränad och den rätta tekniken försvann direkt när jag blev okoncentrerad.

Hur kändes det då? Ut med kajaken i vattnet, sätta sig ner och ta upp fötterna, sen var det faktiskt bara att paddla iväg, jo lite osäkert i början och jag fick väl inte ner kraften i paddeldragen direkt men jag tror inte jag stöttade en enda gång under paddlingen. Gurun är inte stabil om jag jämför med en havskajak vet inte riktigt vad jag skall jämföra med, har i sommar testat en del multisportkajaker och de är betydligt rankare. I slutet kunde jag pausa och luta mig lungt tillbaka med paddeln över låren. Vad som slog mig är hur lättsvängd Gurun var, det är för att de skall gå att hantera när vågorna pressar på i aktern. Att paddla kajak är en frihetskänsla och i en surfski förstärks känslan, du sitter i princip ovanpå en mer eller mindre rund ”stock”. Och att få göra detta en vacker vinterdag förstärker känslan av frihet och lycka  några snäpp till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: